Как да печелите от блога си?

Как да печелите от блога си?

Вие сте блогър и това за вас не е просто професия, а начин на живот? Обичате да създавате интересни съдържанияИмате собствен блог, но нямате ясна стратегия за това как да го монетизирате? Ето една идея с коятто можете да превърнете своя блог в печеливш бизнес.

Афилиейт маркетинг

картинка показваща безгрижен човек печелещ от афилиейт онлайн маркетингПървият блог е създаден през 1990 година. А днес блоговете наброяват няколко милиона. Статистиките сочат, че на всяка секунда в Интернет се създава нов блог, това означава, че дневно в мрежата се появяват около 172 800 нови блога. Тази удивителна цифра, доказва ролята на блоговете в дигиталната ера. Вие сте в правилната посока ако, сте избирали блога си като средство, с което да печелите пари.

Eдин от най-успешните модели за монетизиране на блогове е афилиейт маркетингът. За да имате успех в това начинание, обаче ви трябва  интересно съдържание, трафик и ясен профил  на аудиторията.  Когато споменем  думата блог веднага изникват асоциации като: проблем-решение, полезна информация, информационна осигуреност и т.н. Това факторите които  карат потребителите да четат блогове.

Много успешна е  стратегията,  да включите в блога си и ревюта. Всеки  потребител минава през 4 етапа преди да вземе решение за покупка на даден продукт, а именно:  внимание, интерес, желание и действие, затова ревютата се четат от хора, който са решили да закупят конкретен продукт и просто събират повече информация преди да го закупят. Това означава, че тези потребители ще закупят  този продукта и вие можете да получите комисионна от това. Особено важно е да си изградите правилен подход в писането на ревюта. Бъдете честни, описателни и покажете, че наистина сте тествали този продукт. Споделете както за предимствата му, така и за недостатъците на продукта, които сте изабелязали така ще увеличите степента на доверие на читателите. Това е една от основните цели на блогването като цяло, да представяте така съдържанието, че да изградите доверието на потребителя към вас и вашия блог. Само така потребителя  би се върнал в блога ви. Колкото е по-голямо доверието, толкова повече трафик, което означава повече комисионни за вас. Никога не пишете  за продукти, който не сите тествали лично. Ревюто е наий-подходящото  място да поставите афилиейт линк вграден в съдържанието.

За да направите блога си по четен  можете да включите и статии на теми интересни за вас и вашата аудитория разбирасе.  Споделичите опита си от използването на даден продукт или услуга с  вашите читатели.

За да използвате максимално възможностите на платформата за монетизиране на блога ви, можете да поставите  банери, уиджети,  слайдери с избрани от вас продукти. С визуалната реклама ще насочите вниманието на читателите към вашият продукт и ще провокирате тяхната потребност да закупят продукта. Чрез интегрирането  на разнообразните  инструменти предлагани от платформата за промотиране  и с интересно и качествено съдържание, вашият блог ще се превърне в печеливш бизнес.