Реклама с афилейт платформа?

Реклама с афилейт платформа?

Афилиейт маркетингът е утвърден канал за реклама за онлайн търговците,които търсят нови възможности да засилят онлайн присъствието си и да увеличат значително продажбите си. Предимствата от афилиейт програмата   са много: повече продажби, трафик, популяризиране на бранда и редица други,с които ще ви запознаем по-надолу в статията.

Защо бизнесът ви има нужда от афилиейт маркетинг стратегия?

Афилиейт маркетингът,  ви дава възможност да достигнете до по-широка аудитория, до която не бихте могли със стандартните  методи за реклама, като за това не е необходима значителна инвестиция.   При стартиране на афилиейт програмата си, всеки от рекламодателите заявява комисионната, която е склонен да отпусне за всяка продажба.  Най-голямото предимство, е че всеки търговец заплаща за реалите резултати – генерирани продажби. Основната цел на афилиейт маркетинга е да ви донесе продажби и в този случай никой не иска просто безплатно промотиране.

Как да я реализирате?

Много търговци, започваики използването на афилиейт програма са изправени пред няколко въпроса – дали да я създадат сами, или да работят с афилиейт платформа.

Едно важните неща преди да стартирате  афилиейт програмата си, е да проучите основните си конкуренти. Проучете и се информираите за предлаганите от конкуренцията условия и обмислете стратегията си, така че да сте конкурентоспособни. В случай, че конкурентите ви не са стартирали афилиейт програма, то това е най-подходящият момент да си осигурите конкорентно предимство, достигайки до аудитория, до която вашите конкуренти не могат със стандартните онлайн канали.

За реализирането на афилиейт стратегията си, можете да се регистрирате в афилиейт мрежата,  като по този начин си осигурявате:

Работа с най-напредналата технология за афилиейт маркетинг

Пълан прозрачност в проследяването на реализациите и възможност  да определите своята норма на възвръщаемост.

Достигане до голям кръг от афилиати

Набирането на афилиати е труден и дълъг процес, който изисква много време и усилия.Афилейт програмата ви осигурява голяма база от афилиати, които могат да промотират бизнеса ви и да плащате само за реални резултати. Платформата разполага с над 7000 афилиати, сред които големи и по-малки сайтове на различна тематика.

Административно подпомагане

Стартирането на афилиейт програма е свързано с редица административни дейности, с които ние ще ви помогнат от афилейт платформата. Работата с всеки афилиат е свързана с дейности, като подписване на договор, договаряне на условия, одобряване на методите за промотиране, съвместен контрол за неправомерно промотиране, съгласно зададените условия за реклама.

Професионална консултация

Не на последно място, е професионалната консултация, която ще ви даде платформата. В винаги се предлага на рекламодателите професионална консултация, както при стартирането на афилиейт програмата, така и след това, което е важно за успешното реализиране на афилиейт стратегията.