Съвети за начинаещи

Съвети за начинаещи

За начинаещите афилиати, ще представим инструментите за промотиране в афилейт платформата. Информация, която ще бъде много полезна за успешен старт в афилиейт мрежата. След активиране на профила си всеки афилиат трябва да избере  подходящ промоционален инструмент или инструменти, които да имплементира, но кои са тези инструменти.

Как работят инструментите?

Линкове за промотиране?

Линковете за промотиране са един от най-широко използваните инструменти.Те могат да бъдат вградени в статии, ревюта и форуми.За използването на линкове  не е задължително да имате уебсайт.

Добавянето на линк за промотиране става  от секцията „добави линк за промотиране“.

Разбира се, можете да си изберете линк към продукт, на който и да е от рекламодателите и да го конвертирате в афилийет линк. Целта на конвертирането е да може да се проследи това че дадена поръчка е направена именно от вашето рекламиране чрез афилиейт мрежата. В секцията „продуктов каталог“ може да видще намерите качени продукти на рекламодателите, като можете да ги филтрирате по рекламодатели, категория и допълнителни опции като безплатна доставка и др. Натискането на бутона „generate link”, бързо и лесно конвертира линка към съответния продукт.

В платформата има скрипт за автоматично генериране на линкове, „Генерирай скрипт за автоматични линкове“.

,Как да добавите уиджет?

Уиджетите, също са много ефективен инструмент за промотиране. Уиджетите работят на принципа на ремаркетинга. Използването на ремаркетинг технология за промотиране увеличва вероятността за генериране на продажби и респективното регистриране на нова комисионна.

Добавянето на уиджети също става много лесно, от секцията „добави уиджет“. Като трябва да избере имe, размер, цвят на рамката, да изберете уебсайт, в който искате да го интегрирате и да генерирате код.

Добавяне на банери

Банерите са друг много предпочитан  инструмент за промотиране. В каталога с кампании ще видите всички активни банери на рекламодателите. При избора на бенер, трябва да изберете сайт, в който искате да го поставите, размера на банера, да копирате скрипта и да го поставите в сайта си.

Продуктовите слайдери

Продуктовите слайдери се генерират от каталог. При тези слайдери можете сами да избирате кои продукти да включите в слайдера.

След като сте избрали продуктите, които искате да включите, следва да генерирате слайдера.

Продуктови фийдове

Те се генерират от зоната с инструментите. Хубаво е преди да ги използвате да сте се запознали с условията на рекламодателите, тъй като някои от тях забраняват използването им.