Съвети към новите Афилиати

Ако сега започвате като афилиат, може би имате въпроси относно това какво можете да правите, за да успеете. Освен това, има някои неща, които не трябва да правите! Тук ще намерите информация и за двете, която ще Ви помогне да не допускате грешките на начинаещите.

Какво можете да правите:

Z

Да рекламирате висококачествени продукти, които смятате за интересни.

Ако вярвате в стойността на продукта, ще ви бъде много по-лесно да го продадете, защото тогава вашата реклама ще бъде по-правдоподобна и защото ще имате по-добри познания за това какво може да привлече клиента към продукта. Опитайте по-скоро да предлагате продукти, които смятате за интересни, отколкото такива, които са популярни за всички.

Z

Възползвайте се от инструментите и съветите, които продавачите предлагат на своите сайтове.

В тях можете да откриете полезна информация за най-добрите начини да рекламирате техните продукти, както и снимки, предложения за ключови думи и други.

Z

Проверявайте вашите линкове и кампании редовно, за да сте сигурни че работят правилно.

Z

Отделете време за проучване на различни рекламни техники преди да започнете.

В интернет можете да откриете много информация за различните техники на рекламиране и техните особености.

Z

Бъдете гъвкави и отворени към промяна.

Различните методи на реклама имат различен ефект в зависимост от продукта, така че това което ви е вършило работа преди може да не ви помогне сега. Афилиейт бизнесът се променя изключително бързо, така че ви е винаги трябва да сте готови да се приспособявате към нови пазарни тенденции, нови продукти, както и към други непредвидени обстоятелства.

Z

Пазаете копия на вашите линкове на компютъра си.

AFFIGATOR не пази копия на линковите, които сте създали, така че е добра идея да ги запазате на компютъра си.

Z

Изберете си псевдоним, който да не е обиден за никого.

Псевдонима ви не трябва да е перфектен, но той ще бъде видим за купувачите, така че е добра идея да не е нещо, което може да обиди някого. Това може да накара клиентите да не купуват чрез вас.

Z

Спазвайте правилата и условията на сайтовете, които ползвате.

Ако рекламирате продукт във Facebook, Pinterest, Craigslist или което и да е друго място, е добре да спазвате техните правила и условия, както и нашите. Ние закриваме всички акаунти на потребители, които нарушават правилата за ползване.

Какво не можете да правите:

Z

Не спамете

Има много причини да не спамите с афилиейт промоции. Екипът на AFFIGATOR е изключително сериозен към оплакванията за спам, като премахваме всички акаунти, които са свързани със спам.

Z

Не използвайте „негативни“ рекламни кампании.

париВъпреки че някои афилиати смятат за добра идея реклами от рода на „Измама ли е продукт Х?“, които да насочват с линк към продавания продукт, ние ви препоръчваме да не използвате такъв тип реклама. Обикновено, продавачите не искат техните продукти да се свързват с измама и често се обръщат към нас за да забраним на дадения афилиат да рекламира продуктите им. Освен това, такъв тип реклами могат да представят всички продукти, които са част от AFFIGATOR, в лоша светлина и да накарат копувачите да се двоумят за качеството им. По-добрата стратегия е да се наблегне въру предимствата на дадения продукт, вместо да се залага на негативните реклами.

Z

Не е задължително да купувате продукта, който рекламирате.

Не сте задължени да купувате даден продукт, за да можете да го рекламирате, въпреки че, в някой случаи, това може да ви даде идеи за това как да го-представите по-добре.

Z

Не можете да предлагате бонуси или други подаръци на клиентите, които закупят продукт от вашия линк

Това е напълно забранено. Все пак, можете да предлагате друг тип бонуси на клиентите, като например електронни книги или свързани продукти.

Z

Не очаквайте бързо да генерирате трафик, ако използвате само безплатни рекламни техники.

Z

Не се опитвайте да скривате вашия линк.

За да можем да проследим вашия линк, той не трябва да бъде скрит.